Be inn venner og kjente på nykokt krabbekjøtt. Kjempegodt! Vet du ikke hvordan det gjøres, får du noen tips her.
Krabbene er fine hele sesongen. Men de på sitt beste fra sent i august til i begynnelsen av oktober. De fleste forbinder krabbespising med sensommeren. Etterspørselen er også størst da.
Det er enkelt å servere krabber og det blir god stemning rundt bordet når alle må jobbe litt for å finne maten inne i krabbehusets små rom. Krabbe naturell kjenner de fleste til. Det er veldig enkelt, for alt du trenger er kokte krabbe, godt brød og smør. Serveres også gjerne med dill, sitron, majones, litt salat og kanskje noen gode tips og triks på veien.
Hvor mange krabbe trenger du?
I en stor krabbe er det omtrent 175 gram krabbekjøtt. Det skal være nok med 1-2 krabber per person. Levende krabber koker du så raskt som mulig etter at du har kjøpt/fisket dem.
Slik koker du krabbe
Serveres gjerne med loff, smør og majones. Sett også frem sitronbåter, eddik og pepper.
Frysing av krabbe
Krabben må være nykokt og avkjølt før frysing. Den kan fryses hel, eller den renses helt og så fylle krabbekjøttet tilbake i skallet. Fylte krabbeskall pakkes i aluminiumsfolie før frysing. Krabbekjøtt pakkes lettest i plastpose før frysing.