Krabbekoking
Krabbene er fine hele sesongen. Men de på sitt beste fra sent i august til i begynnelsen av oktober. De fleste forbinder krabbespising med sensommeren. Etterspørselen er også størst da.
Det er enkelt å servere krabber og det blir god stemning rundt bordet når alle må jobbe litt for å finne maten inne i krabbehusets små rom. Krabbe naturell kjenner de fleste til. Det er veldig enkelt, for alt du trenger er kokte krabbe, godt brød og smør. Serveres også gjerne med dill, sitron, majones, litt salat og kanskje noen gode tips og triks på veien.
Hvor mange krabbe trenger du?
I en stor krabbe er det omtrent 175 gram krabbekjøtt. Det skal være nok med 1-2 krabber per person.
Levende krabber koker du så raskt som mulig etter at du har kjøpt/fisket dem.
Slik koker du krabbe
- Kok opp vann og tilsatt salt, ca 40-45 g pr liter.
- Legg de levende krabbene med hodet nedi først i det fosskokende vannet. Pass på at vannet koker mellom hver krabbe som legges nedi.
- Etter at du har lagt krabbene i det kokende vannet lar du dem trekke rett under kokepunktet i 15-25 minutter.
- Krabbene er ferdig kokt når du enkelt kan trekke av de små klørne.
- Ta krabbene opp av vannet og legg dem på ryggen for å avkjøling minumum 10 minutter. Slik beholdes saftigheten i kjøttet.
Skal du spise krabben senere kan den oppbevares kjølig i 1-2 døgn.
Serveres gjerne med loff, smør og majones. Sett også frem sitronbåter, eddik og pepper.
Frysing av krabbe
Krabben må være nykokt og avkjølt før frysing. Den kan fryses hel, eller den renses helt og så fylle krabbekjøttet tilbake i skallet. Fylte krabbeskall pakkes i aluminiumsfolie før frysing. Krabbekjøtt pakkes lettest i plastpose før frysing.