Til toppen

Brannslukking

Ved brann i hjemmet handler det om minutter og sekunder for å redde liv. Røykvarslere er hjemmets viktigste livredder og bør testes jevnlig. De fleste nye røykvarslere har en testknapp man skal holde inne noen sekunder. Det er også viktig å huske på å rengjøre disse. Brannvernforeningen anbefaler at man støvsuger på svak styrke slik at man fjerner støv og andre løse partikler som har samlet seg opp. Vær forsiktig så du ikke skader elektronikken. 

Forskrift 19. juni 2017 nr. 840 om tekniske krav til byggverk (Byggteknisk forskrift) (TEK17) § 11-12 tar for seg tiltak for å påvirke rømnings- og redningstider. Røykvarslere i boliger må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler pr. etasje.
Husker du på å gjennomføre brannøvelser i hjemmet? Øvelse gjør mester og det anbefales at alle har brannøvelse hjemme 1-2 ganger i året. Les mer om hvordan du kan gjøre de riktige tingene i riktig rekkefølge hvis det brenner.

Sorter etter:
3165045

Husbrannslange trommel 22 m 1/2"

Husbrannslangen monteres på vannkilde med 3/4" kobling på stoppekran. Stoppekranen skal være stengt når slangen ikke er i bruk, mens stråle- munnstykket skal være åpent. Slangen leveres komplett med festeklammer til trommelen, og munnstykke.